Schrijven voor strijkers

Workshop Orkestreren voor Strijkers - 16 februari 2018

Deze workshop heeft inmiddels plaatsgevonden en was een zeer groot succes. We hebben ontzettend veel geleerd van het strijkkwartet en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je hiervan op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar [email protected]
Dan houd ik je op de hoogte.

Met plezier, Marco

Aanmelden voor deze Workshop

16 februari 2018, 10.00 - 17.00, Akoesticum in Ede
- Nog 2 plaatsen beschikbaar -

Orkestreren voor Strijkers

De klank van strijkers wordt nog veel mooier als je weet wat je doet in het orkestreren. Een goeie orkestratie kun je maken als je weet wat je doet, de techniek beheerst en kunt denken in de klank van het instrument.
In deze workshop zoemen we in op de techniek van het orkestreren en laten jouw geschreven noten uitvoeren door een live aanwezig strijkkwartet.

Voor wie?

Voor iedere componist, arrangeur of producer die wil leren hoe je het best voor strijkers kunt schrijven. Als je wilt leren over technieken, over klank, over orkestratie en waardevolle feedback van de strijkers zelf wilt ontvangen.

Wat leer je?

Orkestreren van strijkers is een combinatie van techniek en kennis van de klank. We verdiepen ons in de klank, zodat je jouw klankwereld uitbreidt. Kennis van technieken gaat je daarbij helpen.
Je leert een melodie voorzien van een mooi strijkersbedje en andersom een reeks akkoorden  goed te zetten waarop je een melodie componeert.

Live Strijkkwartet aanwezig

In de middag van de workshopdag is er een live strijkkwartet aanwezig en zij spelen de muziek van de deelnemers. Zij zullen samen met de workshopleider feedback geven op jouw noten, zodat je optimaal leert en betere orkestraties maakt.

Programma van de Workshop

Het programma bestaat uit een online voorbereiding en de workshopdag. Hieronder de highlights

Online voortraject met video's:

  • Basiskennis van strijkinstrumenten
  • Tips & tricks in orkestratie
  • Introductie op het Strijkkwartet
  • Twee thuisopdrachten ter voorbereiding op de workshop

Workshop 16 februari:

  • Bekijken & beluisteren van verschillende orkestraties
  • Thuisopdrachten bespreken
  • Hoe orkestreer je voor strings met jouw software (o.a. Logic, Qubase, Ableton)
  • Live Strijkkwartet speelt jouw muziek en geeft feedback op jouw muziek

Doe mee met deze workshop voor slechts € 197 (ex BTW)

vrijdag 16 februari 2018 - 10.00 - 17.00
Akoesticum in Ede
Investering: € 197, ex. btw, incl. lunch, koffie, thee en strijkkwartet in de middag
Aantal deelnemers: maximaal 10, minimaal 8
Workshopleider - Marco de Bruin
Inschrijven vóór 9 februari

Aanbevelingen

Eveline Vis: Ja het was een bijzondere dag Marco. Wat kan dat strijk kwartet heerlijk spelen, alles klinkt daardoor mooi of iets van dien aard, .....Heel diverse muziek met het zelfde thema. Het was een leuk en leerzaam concept, misschien om nog eens te doen en dan te zien wat de deelnemers gedaan hebben met alle info. In ieder geval bedankt voor dit initiatief.

 

Willy-Els: Inderdaad wat een geweldige dag. Je had een fantastisch strijkkwartet uitgenodigd. Ik heb hier echt veel van geleerd en antwoord gekregen op vragen die ik al heel lang had. Ieder puzzelstukjes op zijn plaats is er weer een.

Hans Oosterwal: Ik heb genoten, geabsorbeerd en geleerd vandaag. Wat een fijn kwartet was dat. En wat fijn dat ze duidelijk plezier hadden in het ondersteunen van ons, aspirant-componisten. Bedankt voor de perfecte organisatie, en jouw bezielende leiding.