3 manieren om geweldige melodieën te schrijven

Het schrijven van melodieën is meer dan wachten op inspiratie
Hoe je een melodie maakt als een architect
Dat akkoorden van latere zorg zijn
Dat timing het allerbelangrijkst is
Denken vanuit alleen de melodie je veel meer ruimte geeft
Melodieën schrijven gaat over het ambacht en je intuïtie
Dat je nu meteen kunt beginnen

Het verhaal van Willy-Els

Willy-Els te Boekhorst is blij met de maandelijkse informatie. Het geeft net dat duwtje extra.

Het verhaal van Paul

Paul Simon vind het altijd weer terug kunnen kijken van de video’s een echte aanwinst.

Componeren stimuleert de creativiteit

Al jaren help ik (amateur) componisten en arrangeurs om dié stukken te componeren die klinken in hun hoofd. In die tijd heb ik gemerkt dat veel mensen gestimuleerd moeten worden om de creatieve spieren aan te zetten
De focus lijkt vaak op theorie te zijn en het is juist zo belangrijk om meteen te beginnen met componeren en te kijken waar je uit komt: de creatieve spieren dienen aan het werk gezet te worden

Geen nood. Naast het creatieve aspect is componeren ook veel techniek die je, eenmaal onder de knie, veel plezier gaat opleveren. Je gaat resultaat zien en je maakt betere composities.

Componeren is het mooiste dat er is en soms heb je wat te leren om je creativiteit aan te boren, zodat het gaat stromen. Naast orkestratie, melodieën schrijven, harmonie en ruimte is er altijd weer wat te leren.

En bedenk: De wereld zit altijd te wachten op jouw muziek. Het heeft recht om te klinken!

Sinds 2011 organiseer ik workshops & trainingen en coach ik componisten die de volgende stap willen zetten. Dit doe ik door veel vaardigheden aan te leren en ook vooral te rammelen aan de intuïtie zodat de componisten hun wereld groter maken en daardoor naar muzikale vrijheid kunnen streven. 
Hierin combineer ik mijn jaren lange ervaring als professioneel componist, arrangeur en docent als ook mij passie voor Neuro Linguistisch Programmeren. 

Vanuit mijn ervaring kan ik je precies vertellen WAT (kennis) goed gata werken, HOE (praktijk) het werkt en nog belangrijker: WAAROM (psychologie) het werkt. 

Marco C. de Bruin - Leren Componeren

Marco C. de Bruin
Eigenaar van Leren Componeren

Met veel enthousiasme, diepgang en dynamiek presenteert Marco zich tijdens Leren Componeren. Hij is in staat om een diversiteit aan handvatten aan te reiken om hun doelgerichtheid en (muzikale) creativiteit te vergroten.

John Weijers

Creative at Mindset

Marco C. is an unparalleled inspirator in coaching composers. I followed his coruse at Leren Componeren and was truly amazed about the freshness of the ideas, inspiring novel approach and the fact that he tackled issues that are as relevant as unspoken of before. If you write music, do yourself a favour and take a day to do a course at Leren Componeren. It's worth the effort.

Gijs Meeusen

Artesc

Marco is een man vol passie en muziek.
Bij Leren Componeren laat hij zien en horen hoe je als componist van niets iets groots kunt maken. Met zijn eenvoudige voorbeelden en humor daagt hij de aanwezigen uit om wat ze allemaal weten even los te laten en zichzelf en de muziek te analyseren. Marco deelt graag zijn kennis en het liefst op een energieke manier. Ik heb veel van Marco geleerd en ben van mening dat elke componist op z'n minst cursus bij Leren Componeren zou moeten volgen. 

Patrick Schouten

KSK Productions

Klaar voor betere composities?

Wil je nu direct aan de slag met je melodieën, zodat je composities naar een hoger niveau worden getild? Wil je jouw muziek omvormen tot composities die luisteraars aanspreken en strelingen voor het oor gaan worden. Dat je een groot plezier beleeft aan het schrijven van melodieën die kloppen, die klinken en goed geconstrueerd zijn?

Download dan nu gratis dit e-book: 3 manieren om geweldige melodieën te schrijven!

Je bent er bijna

Waar mag ik het e-book naartoe sturen?

Je krijgt nu ook met regelmaat e-mails met tips, anekdotes en aanbiedingen

Close