Componeer cursussen

Deze uitgebreide online cursus heeft alles in huis om het componeren in al zijn facetten onder de knie te krijgen of je kennis bij te schaven. Dit is mijn topproduct waar mijn ervaring je gaat helpen jouw grote stap te maken in het componeren. 

Dit is een korte introductie cursus die je online kunt volgen. 
In 3 video's leer je hoe een nieuwe compositie start,
hoe je met 2 noten kunt beginnen en hoe je jouw muzikale creativiteit activeert.

Handig worden met de notatie software van Sibelius? Dan is deze online cursus voor jou. Je leert écht alles over dit programma, van invoeren tot uitprinten en natuurlijke alle handigheidjes. Goeie notatie geeft goed klinkende muziek.

Meer over deze online componeer cursussen vind je hieronder

Componeer POWR

De online cursus Componeer POWR geeft jou een ideale blauwdruk voor je volgende composities. Je leert heel veel technieken over melodieën, akkoorden, vormen, orkestratie en nog heel veel meer. Alle technieken zijn direct toe te passen en wordt van A tot Z door de materie heen geleid. Ideaal voor beginnende componisten, arrangeurs, producers en songwriters. 

Mini cursus componeren

In drie video's leer ik je hoe je van niets naar iets gaat. Hoe je met slechts 2 noten aan de slag kunt gaan en hoe je altijd kunt beginnen met een nieuwe compositie. Het kijken waard!

Sibelius cursus

Wil je effectief werken met de software van Sibelius dan is deze cursus een must. Vele mensen hebben de cursus gevolgd en zijn nu super handig in het bedienen van deze notatie software.
Het zijn niet alleen de handigheidjes die je sneller maken, maar ook dat de software je niet tegenhoudt in het compositie proces. Daarom is deze cursus zo fijn, omdat je snelheid gaat creëren in alles wat je doet.

Veel geleerd

Marco is een gedreven en enthousiaste docent, die open staat voor nieuwe ideeën, en die er alles aan doet om zijn leerling op een hoger niveau te brengen. Kritisch maar wel
empatisch. Ik heb veel van hem geleerd, en hoop in de toekomst nog vaker van hem les te hebben.

Mike Boddé

Specialist

De composities die ik schrijf zijn niet een muziekstijl gebonden en mixen elementen uit de jazz, klassieke muziek en wereldmuziek. Ik ken Marco als een specialist als het gaat om het combineren van muziekstijlen. Toen ik vastliep en bij hem aanklopte voor advies heeft hij me op heel andere ideeën gebracht. Dingen waar ik nog nooit aan gedacht had of van gehoord had als autodidactisch componist.

Werner Janssen

Aandacht

Marco spiegelt voortdurend en laat je daardoor gerichte en weloverwogen keuzes maken.

Zijn methode door ruim aandacht te besteden aan het voortraject ( wat voor sfeer en beeld beoog ik met mijn compositie) werkt inspirerend en genereert veel ruimte voor je creativiteit. Vervolgens biedt hij je de praktische tools (aansluitend op je vraag) om aan de slag te gaan.

Simone Honijk