Componeren voor houtblazers

In dit traject ontdek je alles over houtblazers. Dus: fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Ja die hoorn is een vreemde eend in de bijt, deze hoort zowel bij een koperblaaskwintet als ook bij een houtblazerskwintet.

Het bijzondere van dit leertraject is dat we eerst een traject doen online, via Zoom, zodat je coaching krijgt in de compositie die je gaat maken. Bovendien leer je dan ook de composities van de andere deelnemers kennen en dat geeft een veel hoger leerrendement als we de live dag hebben. 
Muziek wordt pas echt muziek als het live gespeeld wordt. Daarom is er aan het einde van dit traject een hele dag samen met een live aanwezig blazers-kwintet. Zij gaan jouw compositie spelen, maken een opname en gaan je feedback geven. 
Dit alles bij elkaar maakt dat je een geweldig leertraject ondergaat en alles leert over houtblazers én een grote ervaring opdoet in componeren. 

Overzicht van het traject:

Zoom - 5 sessies

Vijf Zoom-meetings van elk 5 kwartier. Hierin krijg je informatie over de blazers, schrijf je jouw compositie en krijg je daar feedback op. Altijd op donderdag avond van 20:00 - 21:15.

Live dag

Deze live dag is met het blaas-kwintet die jouw muziek gaan spelen. Graag willen ze de noten 1 week van te voren en zullen dan 30 minuten besteden aan jou compositie, inclusief de feedback.

Zoom-after-meeting

In deze laatste Zoom-meeting evalueren we het hele traject en met name wat jij in het bijzonder hebt geleerd. Wat neem je mee naar je volgende composities?

Data en tijden

De 5 Zoom meetings vinden plaats op donderdagavond: 

Zoom 1:  Donderdag 29 oktober 20:00
Zoom 2: Donderdag 19 november 20:00
Zoom 3: Donderdag 3 december 20:00
Zoom 4: Donderdag 7 januari 20:00
Zoom 5: Donderdag 21 januari 20:00
Live dag: zaterdag 30 januari 10:00 - 17:00
Zoom 6: donderdag 4 februari 20:00

Muzikanten

Op dit moment ben ik in contact met meerdere kanalen om het ensemble paraat en compleet te hebben. Dit gaat zeker lukken. 
Het niveau van de spelers is zodanig dat ze goed kunnen lezen en beter zijn dan de gemiddelde amateur en reiken naar het niveau van conservatorium studenten. 
Op dit moment zijn er gesprekken met het Koninklijk Conservatorium, Het Jong-NBE en jeugdorkest Amersfoort. 

Aantal deelnemers

Het beste leerrendement is er als ik voldoende aandacht aan elke deelnemer kan besteden én ook dat het ensemble de beste tijd voor jou heeft.
Daarom is er slechts plek voor 8 deelnemers. 

Lokatie

Zoom kan lekker online, ook zeer Corona proof.
De live dag zal zijn in Apeldoorn of in Amersfoort. Ik bekijk tzt wat de beste lokatie is. 

Investering

De investering voor dit hele project, inclusief het live ensemble,
bedraagt € 327. 
Dit is inclusief de btw. 

Wie kan er meedoen?

Om deel te nemen aan dit project moet je noten kunnen lezen en schrijven. Je moet in staat zijn een partituur te maken, het liefst in Sibelius. 
Heb je hierin nog iets te leren, dan graag een andere keer meedoen.  

Corona

In deze tijden hebben we rekening te houden met COVID19 oftewel Corona. De Zoom ontmoetingen trekken zich daar niets van aan en dat gaat helemaal goed. 
Op de dag met de muzikanten zou het zo maar kunnen zijn dat Corona nog in de weg zit. We gaan sowieso gebruik maken van een grote ruimte. De lunch neem je zelf mee. En mocht het toch écht niet mogen, dan verzinnen we wat anders of gaan digitaal aan de slag.

JA, ik wil meedoen!!!

Ben je enthousiast en wil je meedoen, meld je dan snel aan, omdat er slechts 8 plaatsen beschikbaar zijn. Regel het allemaal met knop hieronder en je bent erbij en ik neem contact met je op. 

Veel geleerd

Marco is een gedreven en enthousiaste docent, die open staat voor nieuwe ideeën, en die er alles aan doet om zijn leerling op een hoger niveau te brengen. Kritisch maar wel empatisch. Ik heb veel van hem geleerd, en hoop in de toekomst nog vaker van hem les te hebben.

Mike Boddé

Specialist

De composities die ik schrijf zijn niet een muziekstijl gebonden en mixen elementen uit de jazz, klassieke muziek en wereldmuziek. Ik ken Marco als een specialist als het gaat om het combineren van muziekstijlen. Toen ik vastliep en bij hem aanklopte voor advies heeft hij me op heel andere ideeën gebracht. Dingen waar ik nog nooit aan gedacht had of van gehoord had als autodidactisch componist.

Werner Janssen

Aandacht

Marco spiegelt voortdurend en laat je daardoor gerichte en weloverwogen keuzes maken.

Zijn methode door ruim aandacht te besteden aan het voortraject ( wat voor sfeer en beeld beoog ik met mijn compositie) werkt inspirerend en genereert veel ruimte voor je creativiteit. Vervolgens biedt hij je de praktische tools (aansluitend op je vraag) om aan de slag te gaan.

Simone Honijk