Klassiek

Dit boek is de orkestratiebijbel voor elke componist.
Het boek beschrijft elk instrument uitvoerig met heel veel voorbeelden. Ook hoe je kunt orkestreren voor orkest, begeleidingen kunt maken, van piano naar orkest en veel veel meer.
Dit is voor mij een boek voor het leven en raad iedereen aan deze investering te doen.

Een boek voor de echte beginner. Een globaal boek met veel uitleg over het hoe en het wat. Blijft wat aan de oppervlakte en geeft soms net dat ene idee dat je nodig hebt. 

Jazz

Dit boek van Mark Levine is heel duidelijk geschreven met leuke praktische voorbeelden. Hij leert je echt denken in Jazz, voicings, exotisch rimtes en meer. Ook trouwens een leuke man, deze Mark.
Zeer de moeite waard!


Deze man heeft mij echt leren swingen.
Hij heeft een groove en timing waar je u tegen zegt. Dat vonden ook Frank Sinatra & Count Basie. Goed leesbaar boek met leuke voorbeelden en met haalbare opdrachten.

Dit is het andere boek van Mark. Hij leert je hier de theorie achter jazz. Ook met vele voorbeelden en duidelijk uitgelegd. Altijd een aanwinst voor je kennis.

Zeer tof boek van een zeer inspirerende man. Deze man is een levende legende en heeft met de grote der aarde gewerkt. In dit boek krijg je een inzicht in zijn leven en mindset.
Een must-have!

Het Real Book is onmisbaar voor elke (semi-)serieuze muzikant, heel wat bekende en minder bekende pareltjes.

Songwriting

Buffi is echt een waanzinnige vrouw, hoge energie en veel humor. Zij is geboren in Amerika en woont in Nederland en heeft dit boek speciaal geschreven om je songteksten beter te maken.
Want Nederlanders en Engels i een verhaal apart.
Zeer de moeite waard om dit boek door te nemen en je Engels te verbeteren.
Ook leuke muziek voorbeelden trouwens.