Wie is Marco - Leren Componeren

Leren Componeren helpt amateur componisten om het muzikaal creatieve vermogen naar een hoger plan te tillen.

Ieder muzikaal mens het vermogen heeft nieuwe muziek te componeren die gehoord mag worden. Muzikale creaties moeten gehoord worden. Creatieve drang moet gevoed worden.

Met Leren Componeren geef ik je inspiratie, motivatie en informatie zodat jij je muzikale vrijheid in het componeren vergroot en de mooiste muziek componeert.

Over Marco

Hallo, ik ben Marco C. de Bruin. Sinds een jaar of acht ben ik betrokken bij de componeer creaties van vele mensen op internet. Eerst als eigenaar van ComposersBootcamp.nl en daarna met LerenComponeren.nl.

Ik ben deze website begonnen in 2011 om componisten te helpen in het schrijven van nieuwe muziek. Dit paste bij mij als componist, als docent, als inspirator en als ondernemer. Via Leren Componeren heb honderden mensen geholpen met het componeren via online cursussen, coaching en live workshops.

Componisten en producers zijn een kleine groep in Nederland en ook enigszins verborgen. Als je niet meer naar het conservatorium kunt waar kun je dan nog terecht voor onderwijs over componeren? Op heel weinig plekken en dit terwijl het zo belangrijk is om deze creatieve stroom ruimte te geven en daarin te groeien.

Verder ben ik de trotse vader van Lieven en Linne. En man van mijn prachtige vrouw Margreet. 

Mijn leven is vol, ik geniet en ben dankbaar voor alles wat er gebeurd.

Wie ben ik als componist?

Als componist en arrangeur schrijf ik muziek die behalve het hart ook de onderbuik raakt.
Mijn muziek is een frisse mix van pop & jazz met een vleugje hedendaagse muziek.

In elke compositie zal ik proberen de luisteraar op het puntje van zijn stoel te krijgen. De luisteraar moet verrast! Dat kan zijn in klank, in vorm, het soort materiaal of het idee dat ik gebruik.

Het allerleukst in componeren en arrangeren vind ik orkestratie. Het pielen met klanken, deze  combineren op een unieke manier is iets waar ik dagen en nachten mee zoet kan zijn.

Ik heb mogen componeren voor: Het concertgebouw orkest, het Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Brussels Jazz Orchestra, Nederlands Blazers Ensemble, The Brownies, Ricciotti Ensemble, Frans Bauer, Wouter Hamel, Herman van Veen, Jacob ter Veldhuis, Fons Merkies en vele anderen. 

Toots Thielemans

“Dear Marco,
Listening to 'La Vie est Belle'. Great writing, will put it into my iPod. Thanks and good luck"
Jean Toots Thielemans

Hein van de Geyn

“Dear Marco,
With increasing pleasure I have listened to your record! Several times in fact, together with some highly appreciated colleagues. I have to tell you that the music has been GREATLY written.
It is of very high quality, not only artistically but also conceptually."
Hein van de Geyn

Martin Fonds

Marco vindt altijd een weg om zijn inspiraties muzikaal vorm te geven op een originele wijze. Hij laat zich daarbij niet door stijlgrenzen beperken. Hij schrijft met evenveel elan, originele, sprekende theatermuziek, als zorgvuldig vormgegeven concertmuziek voor jazz- en hedendaagse ensembles.
Martin Fondse

Mike Boddé

Marco is een fijne man die mij heel erg geïnspireerd heeft bij het schrijven van muziek. Ik heb veel van hem overgenomen; en ik ben blij dat ie ook één dingetje van mij gejat heeft, want anders zou de balans veel te ver doorslaan.
Mike Boddé

Muziek van Marco