Componeer Spreekuur

Elke twee maanden feedback op je composities

Het kan zo fijn zijn om zo nu en dan eens feedback te krijgen op je composities. Iemand die vanaf de zijlijn meekijkt en met frisse oren je muziek beluistert en daar professionele feedback op geeft, zodat je weer verder kunt. 

Of die momenten dat je vastloopt en iemand je weer op weg helpt. Of dat je vragen hebt over orkestratie, melodie-opbouw of bijvoorbeeld harmonie. Ook dan is het super handig als er iemand met aandacht naar je muziek luistert of je helpt in het componeerproces.

En dat kan vanaf nu! 

Natuurlijk kun je aan 1 op 1 coaching krijgen, dan krijg je de volle aandacht.
En het Componeer Spreekuur is een goed alternatief. Tijdens dit spreekuur kun je alles inbrengen wat je wilt en zal ik binnen de tijd je vragen beantwoorden. En natuurlijk mogen de andere deelnemers ook wat inbrengen, want dat is vaak super fijn. 

En door mee te kijken en mee te luisteren met de vraagstukken van andere componisten verrijk je jezelf. Dit blijkt telkens weer bij elke workshop die ik organiseer. 

Dus als jij op een eenvoudige manier feedback wilt krijgen, daar een schappelijke prijs voor wilt betalen en gebruik wilt maken van deze dienst, dan is het Componeer Spreekuur voor jou!

Aanvang 6 oktober,19:30- 21:00

Elke volgende sessie stellen we
met elkaar in overleg vast. 
Je kunt op elk moment instappen.

Jaarabonnement (6 sessies) voor  € 167 
Je kunt ook per sessie aansluiten voor € 37

Het Componeer Spreekuur is elke 2 maanden op een avond van 19:30 - 21:00.
Je kunt investeren in een jaarabonnement met 6 sessies. Of je investeert in een enkele sessie.  

Je mag alles inbrengen, laten zien, laten horen en ik zal binnen de tijd al je vragen proberen te beantwoorden. 

Elke spreekuur vindt online plaats via Zoom, waartoe ik de link zal sturen naar de deelnemers. Ook neem ik de sessies op, zodat deze nog tot 2 weken daarna bekeken kan worden. Daarna wordt de opname gewist. Deze opnames zijn echt voor de deelnemers en zullen nooit gedeeld worden met anderen. 
We beginnen op woensdag 6 oktober 2021 en daarna plannen we de volgende sessie met elkaar, dat is wel zo makkelijk. 

Veel geleerd

Marco is een gedreven en enthousiaste docent, die open staat voor nieuwe ideeën, en die er alles aan doet om zijn leerling op een hoger niveau te brengen. Kritisch maar wel empatisch. Ik heb veel van hem geleerd, en hoop in de toekomst nog vaker van hem les te hebben.

Mike Boddé

Specialist

De composities die ik schrijf zijn niet een muziekstijl gebonden en mixen elementen uit de jazz, klassieke muziek en wereldmuziek. Ik ken Marco als een specialist als het gaat om het combineren van muziekstijlen. Toen ik vastliep en bij hem aanklopte voor advies heeft hij me op heel andere ideeën gebracht. Dingen waar ik nog nooit aan gedacht had of van gehoord had als autodidactisch componist.

Werner Janssen

Aandacht

Marco spiegelt voortdurend en laat je daardoor gerichte en weloverwogen keuzes maken.

Zijn methode door ruim aandacht te besteden aan het voortraject ( wat voor sfeer en beeld beoog ik met mijn compositie) werkt inspirerend en genereert veel ruimte voor je creativiteit. Vervolgens biedt hij je de praktische tools (aansluitend op je vraag) om aan de slag te gaan.

Simone Honijk

Over Marco

Hallo, ik ben Marco C. de Bruin. Bijna tien jaar ben ik betrokken bij de componeer creaties van vele mensen. Eerst als eigenaar van ComposersBootcamp.nl en daarna met LerenComponeren.nl.

Ik ben deze website begonnen in 2011 om componisten te helpen in het schrijven van nieuwe muziek. Dit paste bij mij als componist, als docent, als inspirator en als ondernemer. Via Leren Componeren heb ik honderden mensen geholpen met het componeren via online cursussen, coaching en live workshops.

Componisten en producers zijn een kleine groep in Nederland en ook enigszins verborgen. Als je niet meer naar het conservatorium kunt waar kun je dan nog terecht voor onderwijs over componeren? Op heel weinig plekken en dit terwijl het zo belangrijk is om deze creatieve stroom ruimte te geven en daarin te groeien.

Verder ben ik de trotse vader van Lieven en Linne. En man van mijn prachtige vrouw Margreet. Naast Leren Componeren ben ik ook eigenaar van ZAPPA Trainingen

Mijn leven is vol en ik geniet en ben dankbaar voor alles wat er gebeurd.

Wie ben ik als componist?

Als componist en arrangeur schrijf ik muziek die behalve het hart ook de onderbuik raakt. Mijn muziek is een frisse mix van pop & jazz met een vleugje hedendaagse muziek.

In elke compositie zal ik proberen de luisteraar op het puntje van zijn stoel te krijgen. De luisteraar moet verrast! Dat kan zijn in klank, in vorm, het soort materiaal of het idee dat ik gebruik.

Het allerleukst in componeren en arrangeren vind ik orkestratie. Het pielen met klanken, deze  combineren op een unieke manier is iets waar ik dagen en nachten mee zoet kan zijn.

Ik heb mogen componeren voor: Het concertgebouw orkest, het Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Brussels Jazz Orchestra, Nederlands Blazers Ensemble, The Brownies, Ricciotti Ensemble, Frans Bauer, Wouter Hamel, Herman van Veen, Jacob ter Veldhuis, Fons Merkies en vele anderen. 

Muziek van Marco